Hur många har inte drömt om en egen padelbana?

På riktigt nu, hur många har inte drömt om att skaffa en egen padelbana? Antingen i anknytning till landstället eller helt enkelt starta en egen hall/utomhus-arena för uthyrning. Jag menar, så fort som sporten växer just nu och så ont om tider där är på många håll så finns det ypperliga tillfällen att etablera sig på platser där sporten inte fått fäste ännu. Även där det redan finns enstaka hallar och intresset har växt så finns det möjligheter. Tiderna är ju som sagt begränsade. Det enda man som spelare behöver är att hitta rätt padelracket, ett par sköna träningsskor(gärna padelskor) och ett par padelbollar. Sen är du good to go. Detta gör ju att det sällan kommer vara ett bekymmer att få folk att prova/börja spela.

Bara dom två senaste åren tycker jag att det har etablerat sig ett x antal nya leverantörer av padelbanor. Så svårt att få till det är det inte. Men det är som mycket annat en prisfråga. Även plats är såklart relevant.

Jag tror att vi kommer få många fler utomhusbanor vikas upp inom en rimlig framtid. Även om klimatet här upp i norr talar emot så är intresset under dom ljummare/varmare månaderna enormt.

Lönsamhet om man bygger padelbana

En nära vän kika på detta redan för 3-4 år sedan och nämnde en siffra som ändå förvånade. Självklart en betydande summan men inte alls så farligt som det hade kunnat varit. Speciellt inte om man bygger utomhus eller i redan befintliga byggnader. Men sen tillkommer såklart andra kostnader som är mer beroende på vart i landet du väljer att bygga. Samtidigt finns det flera platser runt om i landet där sporten ännu inte har fått fäste. Det är en enkel sport att komma igång med och den drar bevisligen folk till hallarna.

Vill man starta en egen verksamhet så finns det alla möjligheter, det finns som sagt en hel del aktörer på den svenska marknaden som kan hjälpa dig med alltifrån byggande till finansiering. Den stora frågan för många är väl om padel(precis som internet spåddes på 90-talet) bara är en fluga? Eller kommer sporten ta över där tennisen på många håll har lämnat?

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *