Padel är en perfekt sport för folk som vill börja rör på sig

Jag är såklart en aning partisk när jag pratar om padel men för mig är det en optimala sport ur så många aspekter. Jag provade på padel för första gången för ett x antal år sedan nu och jag är glad att vi äntligen fått hit sporten till Sverige på riktigt. Padel beskrivs enkelt som en blandning mellan squash och tennis, där vallandet i glaset är den spännande kryddan. Det är en sport jag rekommenderar alla att åtminstone prova. Det enda du behöver är att hitta ett padelracket sen är du good to go. Det finns så mycket i spelet som är givande för dom flesta.

Padel är en ”lätt” sport att ta in

Att spela padel är relativt enkelt. Sporten kräver varken att du är någon superatlet eller ett bollgeni. Det beror ju såklart på vilken nivå man vill spela på men om man bara vill komma igång med kompisgänget så är det en klockren träningsform som dom allra flesta kan haka på utan att känna sig för vilsna. Reglerna i sig är enkla och har man koll på tennisen så har man det mesta med sig i bagaget. Självklart blir det en extra dimension i spelet när man börjar valla bollen i väggen men det är oftast något man lär sig behärska relativt snabbt(på en överkomlig nivå såklart).

En padelbana är i sig relativt liten sett till att man är fyra på plan, detta ger fler möjlighet som kanske inte har den fulla kapaciteten att röra sig länge/långt/snabbt att ändå hänga med i spelet. Även om jag själv är rätt dynamisk i mitt spel så ser man många, framförallt otränad, som lär sig använda sin smartness i en annan utsträckning. Jag tycker det är klockrent om man vill komma igång med sin träning. Ju mer man sen spelar ju mer kan man röra sig på ytorna.

Finns tränare och grupper i dom flesta padelhallarna

En nackdel jag har hört många nämna är att man ”måste vara fyra”. Jag kan köpa att det inte alltid är lätt att sätta ihop ett gäng spelare, speciellt inte om man inte har en krets av vänner som tränar på regelbunden basis redan innan. Men jag tror att man måste vara lite mer openminded här och tänka i nya banor. Speciellt om det är spelarantalet som är det enda problemet:

  • Dels finns det padelbanor som är anpassade för två spelare. Det är kanske inte lika kul, men det ger er åtminstone möjligheten om ni bara är två.
  • Ställ frågan på Facebook, Instagram eller till kollegorna? Många skulle nog bli glada av att få frågan. Vi pratar ju trotts allt om världens roligaste sport.
  • Många hallar erbjuder träning i grupp och har egna grupper på till exempel Facebook. Att gå med i en sådan träningsgrupp ger dig garanterat nya kontakter och folk att spela med.

Våga träffa nya människor att spela med. Du kommer tveklöst kunna hitta nya vänner eller spelpartners över en längre tid om du är öppen för det.

Sen kan jag rekommendera att du/ni tar ett eller ett par pass med en padeltränare om ni tycker att sporten var rolig. Att prata och ta lärdom av någon som är riktigt bra kommer göra att ni utvecklas snabbare. Då kommer ni även få upp ett bättre/längre spel på nolltid.

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *