Tips på ligaspel och turneringar för den tävlingssugne

Har märkt att många söker efter ligaspel och turneringar inom padel. Först tänkte jag att jag skulle försöka göra en större sammanställning över alla aktiva ligor men jag insåg snabbt att det skulle bli relativt grötigt. Men för att hålla det på en någorlunda rimlig nivå så kan vi säga att: Ja, för den tävlingssugne så finns det goda möjligheter. Padel är en sport som kort och gott är gjord för att tävla i och som av många anledningar är enkel att arrangera tävlingar i.

  • Dels behövs det relativt få spelare för att få till ett par lag när man bara spelar två mot två.
  • Dels så ligger det allt som oftast ett par banor under samma tak, det ger arrangören möjligheten att hålla ihop det och spela av många matcher på kort tid.
  • Samt att regelverket är enkelt och försvarbart. Det krävs bara ett padelracket och ett par hyggliga skor.

Samtidigt har intresset för padel hos allmänheten nära på exploderat senaste åren. Detta har gjort att fler och fler är villiga och ser en poäng med att arrangera större turneringar.

Padel har börjat locka storpublik

Har själv mest följt mästerskap och turneringar via datorn. En stor anledning är att dom flesta spelats utomlands i länder där sporten är varit större under en längre tid. Nu har vi till exempel WPT(World Padel Tour) som kommer till Malmö till hösten, där arrangörer siktar på att så publikrekord. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan folk börjar följa dom stora turneringarna ”på riktigt”? Som tennis?

Tips på ligaspel

Jag skulle vilja tipsa om Svenska padelcupen. En stor tävling som avgörs över hela Sverige med i skrivande stund 575 aktiva lag uppdelat i ett flertal divisioner.

Svenska padelcupen spelas över hela Sverige som en region. Målet är att alla deltagare alltid ska möta de geografiskt närmaste laget efter varje omgång så resor blir så korta som möjligt. Angiven hemmastad vid registrering används som utgångspunkt för respektive lag. Vårt mål är att lag från samma klubb inte möts i de tidigaste omgångarna.

Info @Svenskapadelcupen.se

Svenska padelcupen 2020 är för tillfället pausad(såklart). Men så fort samhället börjar öppna upp igen så lär vi få se matcher börja spelas.

Om inte den ligan lockar så finns det andra hyggligt självklara alternativ. Dom flesta hallarna/padelcentren arrangerar sina egna internligor/turneringar under året. Jag gissar att om du redan är igång med ditt spelande och har en hall du brukar besöka så har du säkert full koll redan. Nivån skiljer sig såklart åt från padelcenter till padelcenter. Men någon form av ligaspel inom rimligt avstånd bör du/ni kunna hitta.

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *